miercuri, 19 martie 2008

Ahmedinejad si femeile

Femeilor din Iran li se interzisese să meargă la meciuri de fotbal sau alte manifestări sportive imediat după revoluţia islamică din 1979.

"Prezenţa unor sportive sau a unor oficiali femei mai fusese tolerată, dar altfel prezenţa femeilor era interzisă fiindcă se considera că limbajul şi comportamentul bărbaţilor în tribune crea o atmosferă prea de tot pentru a fi suportată de femei."

Suna familiar pana aici? :)

Intr-un reportaj al BBC-ului din 25 Aprilie 2006, aflam nu fara surprindere ca Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a anunţat că, incepand cu acea data, femeile vor avea voie să meargă la evenimente sportive dacă se vor aşeza doar în anumite sectoare ale stadioanelor, rezervate pentru ele.


Ei bine, acum "anunţul preşedintelui Ahmadinejad prevede ca locurile cele mai bune pe marile stadioane unde au loc meciuri importante să fie rezervate pentru femei şi pentru familii. Potrivit preşedintelui, experienţa arată că prezenţa lor în locuri publice impune o comportare civilizată şi de sănătoasă moralitate".

Tipul e cel putin controversat. De la negarea Holocaustului si raderea Israelului dupa harta, la goana dupa bomba atomica (cel putin dupa spusele autoritatilor americane) si acum la aducerea femeilor pe stadioane. Sa aiba insa, tocmai acum dreptate?

Ceea ce e ciudat, este ca pana si intr-o tara fundamentalist islamica, unde drepturile femeilor sunt practic inexistente (asta cel putin in acceptiunea occidentala), suratele lor par a se bucura de mai multe drepturi si chiar privilegii decat ale noastre.


Solutia: introducem broboadele!

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce pretentii ai de la fundamentalistii islamisti? astia traiesc inca in 1200 ...