vineri, 21 martie 2008

FETELOR!!! Ce v-ar determina sa mergeti pe stadioane la meciurile de fotbal??

Ei dupa ce am intrat in tema subiectului a venit momentul adevarului.

In lumina ultimului derby Rapid - Steaua, suspendat din cauza unor brichete aruncate in teren va adresam intrabarea:

"Ce v-ar determina sa mergeti pe stadioane la meciurile de fotbal? "

Conform expresiei, "arunci ca o fata!", suntem convinsi ca unei fete i-ar fi fost mult mai greu sa 'zvarle' cu o bicheta pana in teren.

Asadar asteptam propunerile voastre, iar domnii sunt invitati sa gandeasca la feminin (oricat de imposibil ar parea :)) ) si sa isi dea si ei cu parerea.

13 comentarii:

Anonim spunea...

in primul rand se face o foarte mare greseala si anume faptul ca fetele ar fi mai pasnice decat baietii. sa fereasca dumnezeu sa se ia domnisoarele la bataie pe stadioane ca atunci e atunci! si nu se iau la bataie daca nu au de ce, adica daca nu sunt asa ahtiate dupa fotbal si dupa o anume echipa, dar nu cred ca ele fac obiectul dicutiei pentru ca ele oricum se duc la meciuri...si atunci de ce ar merge pe stadion fetele care nu sunt pasionate? ca sa stea 90 min, plus prelungiri, cat huiduie populatia masculina si si baga si si scot pentru ca deh! esti la meci si tre sa intri in spiritul competiei? sau sa mearga cu barbatu acolo si sa l traga de maneca la fiecare pas: "puiu, te rog frumos, ai promis ca o sa fii civilizat..." sau "vai, ma doare capu iubire de la atata galagie, hai te rog sa plecam la pauza ca vezi restu de meci acasa in pat...". pana nu o sa inteleaga lumea ca nu e normal sa se ia la bataie, sa se injure, sa arunce cu tot felul de prostii pe gazon si in tribune degeaba se bate lumea de musca sa se duca fetele pe stadion. si asa nu le baga nimeni in seama ca toti urmaresc jocul, si daca intradevar se duc ma indoiesc ca schimba cu ceva situatia. doar fetele merg si pe strada, se duc si in cluburi si nu cred ca s a dat careva inapoi de la a da un pumn pentru ca era o duduie in apropiere. in concluzie la meci sa se duca cine vrea sa vada meciul, in speranta ca lumea o sa mai evolueze si o sa inteleaga la lui banel nu i mai creste un "picior de baza" si nu i mai apare un "calcai genial" daca se bat ca nebunii in inainte, in timpul si dupa joc.

Anonim spunea...

se pare ca va documentati despre fenoment, asta e bine.
eu va doresc spor in continuare ;)

Carina spunea...

Tare abordarea voastra... Dar oare e ok sa faceti publica munca voastra de cercetare? usurati munca celorlalte echipe.

Cezar spunea...

filozofia noastra este ca ideea in sine ar mai mult de castigat, decat toate echipele cumulat

in plus ne-am atasat de cauza si o sa ramanem pe transee, indiferent de rezultatul preselectiei :)

si nu in ultimul rand, vrem sa dam dovada de buna-credinta, mizand pe fair-play-ul potentialilor competitori

Anonim spunea...

mai multa civilizatie, mai mult respect, mai multa paza, mai putini badarani, mai putina galagie. si poate chiar as considera ideea de a veni la un meci daca as intalni baieti draguti si destepti :)) deci, care sunt sansele sa ma vedeti pe stadion? :)

Anonim spunea...

fanaticii aia care genereaza conflictele din timpul meciurilor sunt prezenti acolo si ACTIVI indiferent daca tribunele sunt pline de femei...manifestarile lor vor fi aceleasi pentru ca asa pleaca ei multumiti de la meci...impanati de mandria pagubelor produse si cu pomelnicul de victime...cu ce i-ar imiedica o gasca de gagici sa se comporte altfel? sau de ce nu le-ar lua si pe ele la bataie ca doar sunt o prada mai usoara...cred ca fetele trebuie sa se duca in continuare la coafor, la manichiura, la concerte cu beyonce ;) si sa isi astepte cumintele iubitelul acasa sau ,de ce nu, sa il convinga sa se uite acasa la meci...asa ar valorifica si el altfel pauza dintre reprize...carmen vasile

Anonim spunea...

Am fost la un singur meci pe stadion si asta pentru ca la meci participa un nepot... In galeria echipei erau si femei, pot spune mame de fotbalisti juniori. Surprinzător, doamnele strigau si injurau mai abitir decat bărbatii aflati in tribune. Asa ca nu prea cred ca e foarte important daca sunt femei sau barbati in tribune, eu cred ca totul tine de educatie, bune maniere si nu in ultimul rand gradul de alcoolemie din sange :)

Anonim spunea...

Sunt microbista din totdeauna. De fapt Stelista (...si totusi nu sunt de acord cu decizia atribuirii victoriei Stelei in meciul cu pricina). Nu cred ca am ratat mai mult de 2 - 3 emisiuni Procesul Etapei... aaaa the Great Ioanitoaia and the Poor Little Craciunescu that never got to speak his mind! :)) Ceea ce ma impiedica sa merg pe stadion in mod constant sunt violenta si lipsa de civilizatie pe care se straduiesc parca din rasputeri sa le afiseze majoritatea spectatorilor. Senzatia pe care o lasa este aceea de nemultumire profunda cu statutul de simpli spectatori si de straduinta continua de a iesi din anonimat prin orice mijloace, fie ele injuraturi, aruncarea celor mai variate obiecte in teren sau chiar violenta fizica. Si toate astea in numele echipei.
Anyway, eu merg pe stadion, nu atat de mult cat as vrea..., si cred ca sunt multe alte femei care ar vrea sa mearga pe stadion, dar sunt reticente din cauza celor de mai sus. Asa incat, girls, cu cat mergem mai multe pe stadion, cu atat vor avea loc mai putini spectatori... frustrati. Va spun eu: un meci pe stadion este un eveniment, o bucurie si o sursa de energie. Nu se compara cu eternul castron de chips insotit de cola, in timp ce urmaresti un spectacol distant si impersonal. Mie imi place pe stadion si sper sa va placa si voua!

Anonim spunea...

Total de acord cu nevasta-mea de mai sus...XOXOXO

Anonim spunea...

pe scurt: cred ca as merge cu placere din cand in cand la cate un meci de fotbal daca stadionul ar fi situat mai inspre vest.
pe lung: inteleg din modul in care ati formulat problema, ca porniti de la premise caca populatia feminine este mai putin agresiva sau cel putin isi manifesta mai rar agresivitatea decat populatia masculine si pornind de la aceasta imi permit sa ma joc un pic privind problema ridicata din cateva perspective.
considerand dintr-un punct de vedere matematic, daca am nota agresivitatea femeilor si cea a barbatilor cu variabilele Axx respective Axy (unde cu XX am notat femeile si XY barbatii), presupunand ca Axx mai mic decat Axy, daca am calcula o medie ponderata a agresivitati totale pe stadione, in mod sigur cresterea ponderii variabilei XX intr-un volum total fix (de spre exemplu 28.000 de locuri - capacitatea stadionului Ghencea) ar insemna scaderea ponderii variabilei XY ceea ce ar duce la scaderea valorii agresivitatii ponderate.
dar probabil ca in viata reala, exista o serie de factori care distrug “conditiile ideale” in care poate ca un astfel de calcul ar putea avea vreo oarecare relevanta. atunci poate ca ar trebui sa ne putem problema reducerii violentei de pe stadioane dintr-un punct de vedere al fizicii, persectiva la care ma trimite o anumita pretentie emisa de complexitatea fiintelor umane care poate nu ar merita sa fie reduse doar la simple variabile, ci ar trebui privite eventual ca niste marimi fizice cu directie, orientare si punct de aplicatie propriu. in aceste conditii ne putem gandi la diferite metode de compunere a acestora in functie de elementele particulare ale acestora.
hihi, imi aduc aminte de o ora de fizica: profa ridica intrebarea doar in aparenta banala, si de explicat din punct de vedere termodinamic, daca atunci cand analizam presiunea rezultata dupa perimitearea comunicarii gazelor din doua vase separate initial putem folosi adunarea sau merdia aritmetica pentru a stabili aceasta valoare finala a presiunii. termodinamica zice ca nu.
so, ma intreb si eu inca o data, putem reduce oare agresivitatea de pe stadioane sporind prezenta femeilor (a caror grad de manifestare a agresivitatii o consider mai mica) in aceste locuri publice?
mult succes, baieti! poate reusiti sa aduceti mai multe femei pe stadioane si cu ele si raspunsul la aceasta intrebare.

Anonim spunea...

imi cer scuze pentru greselile de scriere pe care NU le-am facut in mod intentionat pentru a-mi "pipera" commentul anterior :D

Anonim spunea...

bethon tema de la comunicare institutionala. Succes, desi nu cred ca o sa aveti nevoie ;)

florina_loredana spunea...

Daca totul s-ar reduce la genul persoanelor de pe stadion totul ar fi simplu.Dar violenta prezenta si mereu propagata are la baza efctul de turma si dorinta indivizilor de a se identifica cu ceilalti si de a injura ca la usa cortului in stanga si in dreapta.Si apoi daca ar fi numai violenta de pe stadioane tot ar fi un plus.Dar ce te faci cu imbrancelile,bataile dintre galerii din afara stadionului,ce te faci cand,fericit stand in tramvaiul tau spre casa,te ia pe sus o turma de animale cu lanturi si fiare care casapesc tot ce prind,indiferent ca esti femeie sau barbat,copil sau bunicuta.Ei trebui sa isi satisfaca frustrarile care nu se pot rezolva pe stadion.Astfel nu cred ca o prezenta mai mare a femeilor pe stadion ar ameliora intr-un fel situatia,poate doar daca aceste femei nu ar fi de la BGS.Sunt fata si merg pe stadion,dar de fiecare data merg cu speranta in suflet ca poate huliganii sunt in post si au putina mila.