joi, 3 aprilie 2008

Du-te la meci!



Acum sunteti mai in siguranta pe stadion! Exista o lege care incearca sa va apere.
Camera Deputatilor a adoptat, la sfarsitul lui 2007, legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, initiata de deputatul PRM Dumitru Dragomir, in contextul in care reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au subliniat utilitatea acestei reglementari.

"Va fi o lege moderna, asa cum cere Europa, asa cum are Anglia, Franta, Spania, Italia. Fenomenul o luase razna. E o nebunie la aceasta ora in forbalul mondial si in Romania. Va da posibiltatea celor multi sa vina cu copii, cu neveste, cu fete (la stadion - n. red.) fara frica (...) de a nu se mai intoarce de la stadioane", a spus Dumitru Dragomir in sustinerea proiectului sau de lege.
Actul normativ prevede amenzi aspre atât pentru organizatori, cât şi pentru spectatori. În cazul suporterilor agresivi, amenzile variază între 1000 şi 3000 de lei. Cei în culpă riscă să se aleagă şi cu interdicţii la competiţiile sportive.

Cea mai mare amendă o vor încasa huliganii care vor intra în timpul meciului pe suprafaţa de joc. Specula intră şi ea sub incidenţa legii şi se pedepseşte cu amenzi între 1000 şi 3000 de lei.

Nici organizatorii de competiţii nu scapă cu una cu două, mai ales dacă le vor permite suporterilor să afişeze în arenă texte care au un caracter obscen sau xenofob.

Niciun comentariu: