duminică, 6 aprilie 2008

Offsaid la violenţă

Jandarmeria Capitalei a initiat de la 1 ianuarie 2008 un proiect impotriva violentei de pe stadioane, intitulat sugestiv "Offsaid la violenţă".
Campania se va desfăşura în liceele din Municipiul Bucureşti până la sfârşitul anului şcolar şi are ca obiectiv principal constientizarea de către tineri a pericolelor la care se expun atunci când recurg la manifestări violente pe stadioane sau în alte locuri publice, urmărind stabilirea unei comunicări directe cu liceenii.
Mesajul acestui eveniment este o invitaţie la Fair Play şi reflecţie asupra valorilor fundamentale ale sportului.

Ovidiu Herea şi Nicolae Manea, directorul tehnic al clubului sportiv Rapid Bucureşti, s-au alaturat proiectului si au desfăşurat pe 3 martie la liceul Victor Babeş din Capitală programul de prevenire şi combatere a violenţei pe arenele sportive "Offsaid la violenţă".

„Alege galeriile inteligente, nu pe cele corigente"
este sloganul prin care Jandarmeria Capitalei încearcă să-i determine pe elevii bucureşteni să renuţe la manifestările de violenţă. Cu ajutorul imaginilor şi explicaţiilor oferite de către jandarmi, elevii liceului Victor Babeş vor putea înţelege mai bine ce consecinţe poate avea violenţa pe stadioanele de fotbal şi cum pot preveni situaţiile tensionate din incinta arenelor sportive.

Campaniei "Offsaid la violenţă" i s-a alăturat şi Cătălin Smărăndescu. Sportivul susţine că nu este de acord cu violenţa de pe stadioane: "Faptul că sunt foarte mulţi tineri care nu cunosc noua lege privind violenţa pe stadioane m-a făcut să vin aici în mijlocul acestor copii, ca să-i facem să înţeleagă că a veni la un meci de fotbal nu înseamnă să te baţi, a veni să faci infracţiune."

Niciun comentariu: